Shakin maailmanmestaruuskilpailu on jännittävä. Mutta missä naiset ovat?

Joten miksi naiset eivät ole karsinnassa? Monet ovat kääntyneet pseudotieteellisiin väitteisiin miesten ja naisten aivojen ”perustavanlaatuisista eroista”. Chess.com -verkkofoorumit ovat täynnä kommentaattoreita (joiden on otettava kaikki tehtävät neurotieteilijöinä, kun he eivät pelaa shakkia), jotka tarjoavat omia esimerkkejä sukupuolierottelun biologisista syistä. Miehet ovat analyyttisempiä ja naiset tunteellisempia; naisilla ei ole ajamista ja kestävyyttä; heillä on alempi IQ; ja henkilökohtainen suosikkini, naiset eivät pysty käsittelemään peliä, joka ei riipu vahvojen ihmissuhteiden luomisesta.

Huolestuttavampaa on havainto, että nämä 1xbet todistamattomat väitteet eivät rajoitu online-shakin niche-maailmaan. yhteisöjä.Korkeatasoisilla mies-shakkimiesillä on pitkä historia tehdä halventavia ja misogistisiä huomautuksia naisista ja shakista. Bobby Fischer, joka osoittautuu yhdeksi hänen keskenään loukkaavista mielipiteistään, ehdotti vuonna 1963 haastattelussa, että naiset olivat kauheita shakkimiesiä, koska ”he eivät ole niin fiksuja”. Puoli vuosisataa myöhemmin miehet ovat edelleen siinä, kun brittiläinen suurmestari Nigel Short väitti vuonna 2015, että naisia ​​ei yksinkertaisesti ole ”kovajohdoisia” pelaamaan shakkia.

Todellinen syy naispuolisten maailmanmestarien poissaoloon, sillä on kuitenkin vähemmän tekemistä raa’an biologisen reduktionismin kanssa kuin yksinkertaisen tilastotieteen kanssa.Äskettäisessä tutkimuksessa on väitetty, että naisten vähäpätöntä huippujakki-turnauksissa on odotettavissa, kun otetaan huomioon sukupuolten erot 1xbet osallistumisessa pelin kaikilla tasoilla.

Kirjoittajat analysoivat noin 120 000 pelaajan, jotka pelaavat aktiivisesti yksi maa, miesten ja naisten suhteessa 16: 1. Heidän havaintonsa korostivat, että 96% sukupuolten välisistä kykyeroista voidaan selittää sillä, että suuren näytteen ääriarvot ovat todennäköisesti paljon suurempia kuin pienen. Toisin sanoen, maailmanmestaruuskisoissa on ollut enemmän miehiä, koska useampi mies pelaa shakkia.Tämä puolestaan ​​tarkoittaa, että suurempi joukko saavuttaa Carlsenin ja Caruanan taitotason.

Jos – sitten – haluamme nähdä naisen voittavan shakkimaailman maailmanmestaruuskisoissa, meidän on ensin otettava huomioon naisten osallistumisen puute pelissä. Syyt tähän ovat monimutkaiset ja todennäköisesti moninaiset, mutta keskitytään tässä vain yhteen: näkyvien nais-shakkimiesten puute. Facebook Twitter Pinterest Shakki-mestari Hou Yifan Lviv, Ukraina. Valokuva: Pavlo Palamarchuk / AP

Nuoria tyttöjä varten ei ole todellisia naispuolisia roolimalleja, vaikka naiset ovatkin pelanneet shakkia todella pitkään (esimerkiksi ensimmäinen virallinen naisten maailman shakkimestaruus pidettiin vuonna 1927).On tietenkin naispelaajia, joille on 1xbet welcome offer tunnustettu erinomaisesta taitostaan, kuten Polgar-sisaret ja nykyinen naisten ykkönen, Hou Yifan. Näille naisille ei kuitenkaan aseteta yhtä tärkeätä asemaa shakin historiallisessa kerronnassa kuin miehillä, kuten José Capablanca, Garry Kasparov, Fischer ja Carlsen. Koska kaikki shakin sankarit ovat miehiä, naisia ​​opetetaan jo varhaisesta ajasta lähtien yhdistämään hyvä shakki mieheksi.

Jos meillä on toivoa puuttua tähän asiaan, meidän on lisättävä naispuoliset shakkipelaajat. Carlsenin uutisominaisuuksien rinnalla meidän täytyy ajaa yksi Hou-ohjelmassa.Meidän on peitettävä naisten maailman shakkimestaruus samalla tavoin kuin “pää” maailmanmestaruuskilpailut – tai ainakin meidän on tietenkin peitettävä se.

Jotkut naiset ovat jo yrittäneet käsitellä tiedotusvälineiden ristiriitaa ja lisätä naispuolisten shakkimiesten profiilia. Otetaan esimerkiksi chileläinen shakkipelaaja ja muusikko Juga, joka julkaisee tällä hetkellä musiikkia tutkimalla identiteettiään ja kokemuksiaan shakina. Haarautumalla hän pystyy parantamaan mainettaan perinteisessä yhteisössä ja kiinnittämään huomiota naispelaajiin niiden yleisöjen keskuudessa, jotka ovat olleet vähemmän altistuneita shakkiturnausten maailmalle. Näyttää siltä, ​​että tämä voi olla juuri aika saada miespuolisen shakin loppupää.