Toinen piirre on taipumus vaihtaa klubeja

Paluu oli onnistunut. Jatkuvan pelikäytännön saamisen jälkeen La Ligassa voidaan puhua muodostuneena hyökkääjänä toimivasta Adurisista – hänellä ei ole erityisiä kykyjä, mutta vankka isku molemmilta jalkoilta, jonkinlainen pisteytys ja hyvä fyysinen valmistelu takaavat kymmenen maalia vuodessa. Hän on riittävän nopea maltillinen, voi rikkoa hyökkäyksessä tai riitauttaa tuomarin kanssa, koska viisi tai seitsemän keltaista rengasta kauden aikana on yleinen asia. “On parempi olla lähentämättä häntä vihaisena”, sanoi Juan Mata.

Toinen piirre on taipumus vaihtaa klubeja. Joten vuodesta 2008 lähtien hän vietti kaksi vuotta “Mallorcalla” (baskit kärsivät sitten taloudellisesta katastrofista, jonka seurauksena he myivät paljon) ja “Valencialle”, missä hän oli tuttu, tavoite joka 288. minuutti. Vuonna 2010 baskilaiset kutsuttiin ensimmäistä kertaa Espanjan maajoukkueeseen – ainoa mahdollisuus korvata Torres Liettuan joukkuetta vastaan ​​on edelleen. Vuotta myöhemmin hän debytoi Mestarien liigan osana lepakoita, kun taas hänen kotimainen Athletic, jota johti Bielsa, osoitti koko Euroopalle, että Pohjois-Espanjassa oli hullu ideologiajoukkue. Adurisin poissaolon aikana Bilbaon klubi saavutti kolme kertaa Espanjan Cupin välierässä ja hävisi Europa League -finaalissa. Aritz ei tuolloin saanut yhtäkään mitalia 13 vuoden aikana isossa jalkapallossa.

Kaikki nämä Espanjan kaupunkien ja liigaten liikkeet olivat tarkoitus palata Bilbaoon kolmannen kerran ja ukkosta lopulta koko Euroopassa. 31-vuotiaan pelaajan hankkiessa klubin pomot eivät selvästikään nähneet häntä henkilöksi, jota puhutaan koko Euroopasta. Kaksi ensimmäistä vuodenaikaa olivat havainnoivia, ja viime elokuusta eteenpäin hyökkäys aloitti säännöllisesti otsikoissa. Barca-hattu temppu Espanjan Super Cupissa, kauden nopein tavoite La Ligassa ja lopulta saavutus viimeisellä kierroksella – kaikki tämä tarkoittaa, että sopimuksen päättyessä ensi kesänä Athletic menettää parhaan jalkapalloilijansa monien vuosien ajan.