Mo Farah juoksee vuoden 2019 Lontoon maratonin, mutta jättää oven auki seuraamaan paluuta Tokiossa

35-vuotias vahvisti tiistaina, että hän juoksee ensi huhtikuun Lontoon maratonissa ja että yli 26,2 mailin juokseminen on edelleen hänen ensisijaisen tavoitteensa. Mutta hän jätti oven auki sensaatiomaiseen paluuseen 10 000 metriin asti sanomalla, että valinta tapahtumaansa vuoden 2020 olympialaisissa määrättäisiin sillä, mikä antoi hänelle parhaat mahdollisuudet mitaliin. Kutsu Tokion olympiamaratoniin alkamaan klo 5.30 kuolemien välttämiseksi. Lue lisää

“Kyllä, siellä on mahdollisuus”, sanoi Farah, kun hän ajatteli mahdollisuutta juoksua Tokiossa 10 000 metrillä. “Teet sen millä tahansa tavalla, että voit saada mitalin. Uramme on niin lyhyt. Et hylkää mitään.Haluan kerätä niin monta mitalia kuin pystyn ja tehdä sen kotimaani puolesta. ”

Farah, joka on voittanut kaksi olympiavoittoa ja kolme maailmanmestaria yli 10 000 metrillä, lisäsi:“ Olin rehellinen ja sanoin, että olen tehty kappaleella, mutta osa minusta jäi siitä. Minusta tuntuu, että voin silti voittaa mitaleita ja menestyä niin hyvin kuin vuosien varrella. ”

Kaksi olympiavoittoa 10 000 m voittaneita urheilijoita lukee kuin kuka historian parhaimmista etäisyyksistä juoksijoista, aloittaen ”Lentävästä suomesta” Paavo Nurmi (1920 ja 1928) ja ottaen mukaan Emil Zatopek (1948 ja 1952), Lasse Viren (1972 ja 1976), Haile Gebrselassie (1996 ja 2000) ja Kenenisa Bekele (2004 ja 2008).Kuitenkin jos Farah voisi voittaa kolmannen tittelin, hän tietää, että se vahvistaisi vaatimuksiaan kaikkien aikojen parhaimpana.

Farah sanoi, että hän alkoi ymmärtää paluun radalla olevan mahdollisuus nopeudeltaan seuraavan istunnot hänen valmentajansa Gary Loughin kanssa ennen lokakuussa pidettyä Chicagon maratonia, joka sai hänet ymmärtämään, että hänen tuhoisa nopeutensa yli 400 metriä oli edelleen vahingoittumaton. ”Meillä oli pieni keskustelu sanomalla” perämies, olen saanut sen vielä ”. Ja minulla on vielä.Se on tärkeä asia. “

Farah vahvisti myös, että myös mahdollisuus juoksua 10 000 metrin ensi vuoden Dohan maailmanmestaruuskilpailuissa – maratonin sijasta – oli myös pöydällä.” Kaikki riippuu “, hän sanoi sanoi. ”Jos tulen pois Lontoon maratonista, voitan Lontoon maratonin, voitan hienoja kenttiä, se saattaa tuntua erilaiselta. Mutta on hienoa, että on molemmat vaihtoehdot, joissa voin silti suorittaa radan ja tehdä maratonin.Olen edelleen nälkäinen. ”

Farahin seuraava haaste on kuitenkin yli 26,2 mailia Lontoossa, jossa hän toivoi uusintakertomuksen maailman ennätyksen haltijan Eliud Kipchogen kanssa, joka voitti hänet viime vuonna kolmanneksi. Kilpailu ennen hämmästyttävän maailmanennän 2:01:39 asettamista Berliinissä syyskuussa. “Mike Tyson tai Anthony Joshua tai kuka on helpoin? Haluat pystyä ottamaan parasta. Jos se tarkoittaa Eliudin ottamista, niin minäkin teen. ”

Mutta hän myönsi, että olisi vaikeaa lyödä miestä, joka on juoksunut yli kolme minuuttia häntä nopeammin. “En usko, että olisi ketään, joka voittaisi hänet minuutilla”, hän sanoi. ”Hän on kaukana kaikista muista ja hänen maailmanennätys oli uskomaton.Mutta voidakseni oppia ja tietää, mitä hän tekee niin hyvin, minun täytyy kilpailla hänestä enemmän, oppia tekemään virheitä, oppia voittamaan kilpailuja. ”

Ja vaikka Farah uskoo voivansa juoksua jopa nopeammin kuin hänen eurooppalainen ennätys klo 2:05:11, asetettu Chicagossa, sanoo, että hän ei ole vakuuttunut siitä, että hän voi ajaa alle 2:04 – mikä on jonkin verran jäljessä Kipchogen parhaista.

“Tunsin oloni hyvässä kilpailussa , ”Lisäsi Farah. ”Alussa olin vähän jäykkä ja tunsin raskautta loppua kohti, mutta olin vahva ja olisin voinut ajaa nopeammin. Uskon, että voisin mennä matalalle 2:04. Ehkä ei alle 2:04. ”Se on tietysti edelleen syvästi vaikuttavaa – mutta ei niin paljon, että se tappaa oven painokkaasti radalla.