Rafael Benítez: ”Liverpool voi tehdä sen, mutta heidän on hallittava paineita”

Ottaen huomioon, että jotkut Benítezin elämän parhaista vuosista ovat edustaneet Liverpoolia ja Real Madridia, valitsemalla julkisesti punainen yli valkoisen tai päinvastoin, edustaisi diplomaattista gaffia, joka tekisi jopa Boris Johnsonin punastumisen.

Merseyside-klubin välinen Mestarien liigan finaali, joka johti niin dramaattisesti vuoden 2005 palkintoon, ja puolet, jonka hän kasvatti tukemalla ennen lopulta valmennusta ja hallintaa, osoittautuu väistämättä erittäin mieleen 58-vuotiaalle espanjalaiselle. Benítez aikoo katsella Kiovassa tapahtumia televisiossa hänen pitkään perustetulla pohjallaan Wirralissa. Kun joukkueet tulevat esiin, hän saattaa pohtia akuutteja poliittisia jännitteitä muun muassa Cristiano Ronaldo, joka edisti hänen säkkinsä Bernabéussa vuoden 2016 alussa.Mutta hän varmasti myös elää tuon loistavan yön Turkissa 13 vuotta sitten, kun hän koreografoi “Istanbulin ihme” .Liverpool on kuin “11 eläintä” finaalissa, väittää Toni Kroos Lue lisää

“ Sanon aina, että Istanbul tulee olemaan emotionaalinen Mestarien liigan finaali lopullisesti, kun tulimme takaisin ”, Benítez sanoo muistuttaen hullua iltaa, kun puoliajalla hänen puolensa oli 3-0 alas Milanoon, vain vetämään itsensä taso ennen voittojen voittamista.

”Milanolla oli [Andrea] Pirlo, heillä oli Kaká, he olivat Euroopan paras joukkue, mutta pelaajillani oli suuri usko”, Benítez sanoo. ”Teimme hyvin, mutta Jürgen Kloppin Liverpoolilla on enemmän laatua ja arvoa.Minun budjetti oli 20 miljoonaa euroa. ”

Mutta jos Merseysiderit ovat tuskin alaikäisiä, he eivät myöskään ole selkeitä suosikkeja Zinedine Zidanen puolelle. ”Liverpoolin voimakkuus voi vahingoittaa sinua, mutta Real Madridilla on kokemus ja laatu vastaamaan niitä”, sanoo Espanjan pääkaupungissa kasvanut Benítez. ”Se on mielenkiintoista. Näet joukon, jolla on paljon intohimoa ja voimaa ja paljon puristusta ja ylittämistä ja nopeaa vastahyökkäystä vastustajia vastaan, jotka voivat hallita tällaista tilannetta. Facebook Twitter Pinterest Benítez on onnistunut Liverpoolissa ja Real Madridissa, vaikka hänen oikeinkirjoituksensa Bernabéussa ei ollut onnellinen. Valokuva: David Gray / Reuters

”Jürgen Kloppilla on kolme pelaajaa, jotka voivat saavuttaa kaikki tavoitteet. Mo Salah on tehnyt todella hyvin, mutta Sadio Mané ja Roberto Firmino voivat myös pisteyttää kaikkia joukkueita vastaan.Meillä oli hyvä tasapaino, ja meillä oli myös Stevie Gerrard, joka pystyi muuttamaan omaa. Mutta tällä nykyisellä Liverpoolin joukkueella on kolme pelaajaa, jotka voivat tehdä sen. Meillä oli yksi.

”Liverpool voi tehdä sen. Heillä on laatu. Mutta joskus tällaisissa peleissä maksat yhden virheen. Näin hallitset painetta. Real Madrid on hoitanut tällaista painetta jonkin aikaa ja Liverpool on uudessa tilanteessa, joten se on hieno tasapaino. ”Istanbul muutti elämäni Englannissa. Menin kerätä tyttäreni koulusta ja muut lapset alkoivat laulaa minulle.

Win ja Kloppin paikka Anfieldin historiassa varmistetaan.Vahvistus siitä, että Benítezin perintö oli sementoitu, tuli Bosphoruksen jälkeisen puolueen aikana, kun hän pelasti kutsutut vieraat, jotka kamppailivat kiertääkseen hotellin aulan turvallisuutta. ”Ystäväni osoitti minulle ja pyysi vartijaa:” Tiedätkö, kuka hän on? ”, Muistuttaa Newcastle Unitedin johtaja, nauraa. Kun vartija kutistui välinpitämättömästi, ystävä ilmoitti: ”Tämä mies on Jumala.”

Sheer adrenaliini varmisti, että Benítez, joka oli käytännöllisesti katsoen teetotaler, ei tarvinnut edes yhtä lasillista samppanjaa sinä yönä.Entisen Real Madridin kolmannen joukkueen keskikenttäpelaaja, jonka ympärillä oli tilaa vieviä ihmisiä, oli vakuuttunut siitä, että hän voisi kävellä Mersey-kadulla, mutta kaksi vuotta myöhemmin hän näki toisessa, kiihkeämpää, aamunkoittoa.

Vuoden 2007 mestarit League-finaalissa Ateenassa esiteltiin Milanon vaativaa kostoa, joka voitti Liverpoolin 2-1. ”Sen jälkeen kävelin hotellin käytävien ympärillä klo 7.”, Benítez muistelee. ”Heillä ei ollut tarpeeksi tilaa, ja vaimoni jakoi huoneeni päähaastajan vaimon kanssa.

” Puoliaika oli katastrofi, koska se oli niin kuuma. Käytimme jääpaketteja pelaajien lämpötilojen vähentämiseksi, ja urheilutiedettä oli liikaa. Sanoin: ”Keskity!Meidän on puhuttava taktiikoista ja kannoista. ”” Dejan Lovren: ”Ainoa asia, joka on samanlainen Liverpoolin kanssa vuoteen 2014, on nimemme” Lue lisää

Ataturk oli ollut paljon lievempi, mutta 3-0 puoliaikaa alijäämä oli emotionaalinen kiehumispiste. ”Kaikki oli menossa pieleen, massiivisesti väärin, ja minun piti antaa motivoiva puhe englanniksi”, Benítez sanoo. ”Englantiani ei ollut niin hyvä, eikä sitä ollut helppoa. Tärkein viestini oli, että [korvaa] Didi Hamann hallitsisi keskeltä ja antaisi vapauden Gerrardille, koska Kaká soitti rivien välillä ja tarvitsimme tilaa paremmin.

“Vaihdoimme kolmeen takana ja se muutti kaiken.Me saimme kolme maalia, sovimme heidät, meillä oli määräysvalta ylimääräisenä aikana ja teimme paljon työtä rangaistusten parissa. menetti hallintonsa Merseysiden kautta tapahtuneen voiton paraatiota. ”Olimme avoimessa linja-autossa, musiikki oli hyvin kova ja se meni todella nopeasti alareunassa olevien puiden alla”, hän muistelee. ”Me imimme. Minun täytyi kertoa kuljettajalle, että se hidastuu. Rekisteröidy Fiveriin, ilmaiseen päivittäiseen jalkapallo-sähköpostiisi.

”Istanbul muutti elämäni Englannissa, mutta en aluksi tajunnut mitä se tarkoitti. Se tapahtui kaksi tai kolme päivää myöhemmin. Menin kerätä tyttäreni koulusta ja muut lapset alkoivat laulaa minulle. Istanbul muutti kaiken.